Wat te doen op Terschelling

Wat is er niet te doen op Terschelling? Dat is misschien een betere vraag. Er is namelijk zoveel te doen op het eiland dat het teveel is om op te noemen. We zullen daarom hier de activiteiten noemen die wij zelf leuk vinden en iedereen aanraden.

Fietsen natuurlijk!

Uiteraard raden wij u aan om een mooie fietstocht te maken. Terschelling beschikt over meer dan 85 kilometer aan fietspaden. Vraag bij het afhalen van de fietsen om de gratis plattegrond van het eiland. Uiteraard kunnen wij ter plekke wat mooie paden aankruisen op het kaartje, mocht u daar behoefte aan hebben. Wilt u wel graag vooraf uitgestippelde fietsroute, dan verwijzen we u door naar de lokale VVV. Deze hebben ook verschillende kaarten waar fietsroutes op staan uitgestippeld.

Wrakkenmuseum

Wrakduiker en eigenaar van het museum Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Het museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor grote en kleine mensen. Het Wrakkenmuseum is gelegen in het dorp Formerum.

Cranberry bedrijf

Als er iets is waar Terschelling om bekend staat, zijn het de cranberry’s wel. Deze groeien overal op het eiland en worden met de hand geplukt. Hier worden vervolgens zeer veel producten mee gemaakt. Al deze producten kunt u proeven in de Bessenschuur. Smaakte het? Dan kunt u het gelijk kopen en mee naar huis nemen.

Bunkerproject

Een relatief nieuwe trekpleister is het bunkerproject. Er zijn tijdens de oorlog veel bunkers gebouwd en daarna vergeten. Dit is natuurlijk zonde, om gebouwen met zo’n geschiedenis te laten vergaan. Om deze reden zijn allerlei vrijwilligers begonnen de bunkers uit te graven en vervolgens klaar te maken voor bezoek. Er zijn dan ook al meerdere bunkers die u kunt bekijken op het eiland.